top of page

Sat, 30 Jun

|

Kolej Komuniti Alor Gajah

Seminar QSQ MELAKA

Seminar QSQ Membongkar Rahsia Kekuatan Hati & Fikiran dalam mencapai kebahagiaan Dunia dan akhirat. Rahsia membangunkan tenaga dalaman ( bersifat seperti tenaga eletrik ) dan teknik rawatan menggunakan tenaga Eletrik biologi yang ada dalam tubuh manusia. Sebuah teknik yang bersifat ilmiah.

Registration is Closed
See other events
Seminar QSQ MELAKA
Seminar QSQ MELAKA

Time & Location

30 Jun 2018, 8:30 am – 5:30 pm

Kolej Komuniti Alor Gajah, Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia, Paya Rumput, 78300 Masjid Tanah, Melaka, Melaka, Malaysia

About the event

Seminar QSQ ( Qi Sum QONG )

Adalah sebuah seminar memperDAYAkan diri anda untuk mencapai apa yang anda inginkan dalam kehidupan ini. Mengkaji dan menganalisa kenapa kehidupan anda tidak berjalan seperti yang anda harabkan. Apa faktur yang anda nampak dalam iktiar kehidupan anda dan apa faktur yang anda tidak nampak atau tidak menyedari berlaku dalam kehidupan anda.

Sedangkan realiti terjadi dalam kehidupan anda terbentuk dari faktur nampak dan faktur yang tidak anda nampak. Seperti bershukur dan Ikhlas adalah faktur yang tidak nampak, tapi mempunyai peranan penting dalam menciptakan apa yang anda inginkan dalam kehidupan anda. Segala galanya adalah ENERGY dan Allah adalah pemilik segala energy di Alam semesta ini.

Qi - Bermaksud Energi

Sum - Bermaksud Hati Nurani

Qong -Sebuah teknik latihan Memanipulasi Energy

QSI adalah sebuah seminar yang menggunakan "Energy Bioeletrik, ISO Bionic, Psyctronica atau Tenaga Dalam yang di bangunkan dengan cara yang tepat untuk menghasilkan energy yang REAL". Seminar QSQ bukanlah sebuah seminar ceramah motivator yang membosankan.

QSQ adalah sebuah seminar yang memperjelaskan kepada anda apakah "energy bio eletrik" itu ada dan boleh di buktikan secara Ilmiah, boleh di bangkitkan dan boleh di Demokan. Saya lebih selesa menggunakan istilah Energy Bio Eletrik daripada menggunakan Istilah tenaga dalam. Ini di sebabkan hampir semua perguruan Tenaga Dalam menggunakan tenaga atau Daya yang hampir sama , memerlukan kepekaan dan sensitif untk merasakan kehadiran Energy Tersebut.

Akibat mengasah kepekaan yang begitu tinggi ada sesetengah perguruan tenaga dalam tidak menyedari ada campur tangan MINDA dalam perlatihan mereka, ya saya tau Hasilnya tetap sama seperti apa yang anda inginkan. Tapi sedarkah anda MIND mampu menciptakan kesembuhan, ya benar ada di namakan mind Power . Mind juga mampu mencitakan halusinasi, merekayas sebuah ilusi sehingga anda keliru adakah ini REAL ENERGY atau sebatas FILM NAROTO kartun CGI yang anda beranggapan itu adalah benar .

Maka terlahirlah seminar QSQ utk kami perkenalkan ada sesuatu ENERGY yang berkonsepkan KEIKHLASAN & KEPASRAHAN , kepasrahan dan keikhlasan adalah sebuah energy yg bersifat perasaan. Dapat di hasilkan dari pada suasana hati yang tenang dan damai. Tenaga ini benar benar dapat di buktikan secara ilmiah dan kami beri jaminan 100% berhasil ,mengolahkan energy tersebut dalam masa 30 Minit . Oleh kerana sifat energy ini 90% seperti tenaga Eletrik , maka guru saya memanggilnya sebagai Tenaga Dalam Bio Eletrik .

Kebetulan guru saya berbangsa Teong Hua dan budaya QI Gong itu ada dalam beberapa latihan yang saya kongsikan dalam seminar ini. Sekali lagi sy jelaskan di seminar ini tidak ada pembukaan cakra, buka Aura, inisation, ijazah atau apa apa ritual yang seumpama denganya . Walaupun fenomena spritual dan anda mengalami goncangan energy yang kuat itu hanya lah apa yang ada dalam diri mu sendiri. Inilah melengkapi kehidupan kita sebagai seorang khalifah dan anda menyedari bahawa anda sebenarnya sudah lengkap dan bersedia memikul tanggungjawab sebagai seorang khalifah,

Hasilnya ....

- Rahsia Mindfullnes dlm Solat

Selama ini anda sedar atau tidak anda sedang melakukan solat ?. Anda sedar atau tidak bagaimana membangunkan RASA solat anda di amati oleh Allah. Rasa Allah berada di hadapan anda, RASA di sebut Ikhsan. Ini berbicara soal RASA dan perasaan di HATI bukan lojik minda. Mana mungkin Manusia dapat melihat Allah di wilayah minda. Sedangkan Allah Melampaui akal dan fikiran Manusia.

- Rahsia Money menifestasi . Bagaimana Wang dapat mengejar anda.

Kembalikan rasa cinta , rasa beharga , rasa layak dan rasa bahagia , secara lojiknya jika anda mencintai diri sendiri, sayang diri mu sendiri anda mula membangunkan rasa cinta tersebut, anda mula mengenali siapa yang anda cintai itu yg berada dalam diri mu sendiri. Seluruh alam semesta ikut bekerja untuk anda. Alam semesta ini diciptakan untuk anda. Indikator terbaik.. cuba lihat wajah anda sendiri di cermin, siapakah orang yg anda lihat.? Apakah anda merasa menyampah lihat wajah org di cermin tersebut atau rasa kagum pada org tersebut.

- Journey home - Rahsia Mengenal Diri & Kesedaran Makrifatullah.

"bro... bodoh kau tolong simpan sikit, kau ini memang keturunan bangsa yang tidak ada nama, kau memang tak guna ada duit kedekut, tai hidung masin jantan tak bertanggungjawab" komen seorang isteri kepada suaminya di FB , terus si lelaki tersebut terus mencarut dalam status lucahnya " Apakah cuma harta sahaja yang boleh memuaskan nafsu mu ? habis tu pak awang aku kau anggap apa ? pompuan sial, mata duitan".

Apa yang di komen itu cuma sebuah status bukan pada diri mu yang hakiki, kebodohan kita adalah mengeneralisasikan bahawa status FB itu diri mu yg sebenarnya . Itu bukan dirimu yang sesungguhnya . Kita sering keliru dengan identiti diri kita yang sebenarnya. Ini yang membuat hidup kita sensara . kerana tidak mengenali diri kita sendiri. Sehingga pengalaman di luar diri kita . adalah benar melalui persepsi ilmu dan jati diri kita.

- Teknik membangkitkan Eletrik biology tubuh manusia.

Jika saya meminta untuk anda berjalan dengan menggunakan kedua tapak tangan anda dan kaki anda terpacak keatas, berapakah jarak yang mampu anda tempuh dan berapa lama anda dapat bertahan.? Begitu juga sifat energy yg berada di tubuh kita. Sebagai contoh cakra Ajna mempunyai potensi energy yg bermain di ranah minda sedangkan muladar cakra bermain di wilayah tan tean. Allah sudah ciptakan lokasi dan fungsi energy di lokasi tersebut dan sesuai utk tempat tersebut. Apa bila anda mengangkat energy dari muladar ke cakra ajna anda telah memanipulasi energy pada lokasi yang salah.

sifat energy pada satu lokasi dan lokasi yang lain dan sangat berbeza. Bahkan beberapa teman sy yg berlatih tenaga dalam bertahun tahun gagal membangunkan energy yg tepat dan boleh di manfaatkan dalam hidup. untuk memahami sifat energy yg dapat mempengaruhi realiti. anda sila melihat artikal sy berkaitan Eletrik & Mekanisme Quantum . Inilah energy yg sy gunakan dan bangunkan dalam seminar QSQ. Tidak ada salah atau benar dalam latihan tenaga dalam yang anda pelajari selagi ia bermanfaat. Tapi jika anda inginkan sebuah pengalaman bekerja bersama ENERGY BIO ELETRIK silakan.

- Mesmer dan Hypnosis

Mempengaruhi fikiran orang lain adalah sesuatu pengalaman yang mengasikan dalam hidup saya. setelah mendalami hipnosis dan energy saya mula memahami, bukan semata2 kata kata yg dapat mempengaruhi pelanggan anda. tapi perasaan, energy dan kesedaran tinggi adalah penting untuk anda mendalami dan menikmati.

- Pengaktifan Mata batin

Sebenarnya apa yang anda lihat adalah neuron saraf di minda anda tidak pernah ber interaksi langsung dengan objek yang anda lihat. Jika anda melihat seekor kucing, anda hanya melihat jaringan neuron tidak ada kucing masuk dalam kepala anda. Apa yang anda lihat akan berubah bergantung dengan jumlah jaringan neuron yang dapat anda hubungkan. begitu juga dengan penglihatan batin atau mata batin , tidak ada istilah mistik .

- Meditasi Tafakur Nur Alif

Zikir dalam Ketenangan akan membawa anda pada wilayah mutmainnah jiwa yg tenang dan damai.

-Membangkitkan kekuatan hati Nurani

kekuatan perasaan dapat di tingkatkan dengan mengamati tingkat keliaran fikiran. semakin fikiran liar suasana hati menjadi semakin kacau

-Rahsia Al fatihah-

Rahsia hubungan dan menghubungkan antara niat dan tindakan manusia secara alamiag

-Kaedah Telepati

Sebuah kaedah komunikasi 2 hala yg biasa terjadi secara tidak sedar antara anda dan Ibu bapa anda. Klass ini akan mengajar anda bagaimana menggunakan kemampuan ini secara sedar dan penuh terkendali

Bonus

Kaedah Alin telur - Seni memindahkan penyakit

Tutung Urat - Seni memanggil saraf yang bermasaalah

Jom gegar bumi MELAKA

PHONE NUMBER: 

Anjuran Team Bidadari

Faiz +60 11 1097 2769

Dr Yati : +60 10 788 0995

Shikin : +60 17 900 9775

Ingin Menganjurkan seminar atau membawa seminar Kami di lokasi anda

Sila Hubungi Team Bidadari ( Tergantung pada terma & Syarat )

Yuran Rm 197.00

30 .06. 2018

Kolej Komuniti Alor Gajah, Masjid Tanah, Melaka

8.30am - 5.30pm

Ingin Menganjurkan seminar atau membawa seminar Kami di lokasi anda

Sila Hubungi Team Bidadari ( Tergantung pada terma & Syarat )

Share this event

bottom of page